
محسن یگانه (زاده ۲۳ اردیبهشت ۱۳۶۴) گنبد کاووس خوانندهٔ سبک پاپ است.
زندگینامه
محسن یگانه (۲۳ اردیبهشت ۱۳۶۴در گنبد کاووس)، خواننده، ترانه سرا، نوازنده، تنظیم کننده و آهنگساز ایرانی است. ودانشجوی رشته مهندسی صنایع که دردانشگاه آزاد تهران واحد جنوب گرایش تولید صنعتی راادامه داد، اما بعد از گذراندن شش ترم به علت مشغله زیاد در دنیای موسیقی، از ادامه تحصیل منصرف شد.
وی فرزند یکی مانده به آخر خانواده است و دو خواهر بزرگترش هر کدام پزشک و دندانپزشک هستند او فرزند یکی از شهیدان هشت سال دفاع مقدس است (محمدرضا یگانه) و مادرش استاد دانشگاه است. محسن یگانه موسیقی را با یک گیتار شروع کرد و خیلی زود فاصله خود را با خوانندگان معمولی و تفریحی پاپ در ایران زیاد کرد. آنچه او را از دیگر خوانندگان متمایز میکند توانایی وی در ترانهسرایی و آهنگسازی میباشد.
او در ابتدا علاقهای به موسیقی نداشت و بصورت تفریحی به آن نگاه میکرد. به گفته خودش از کودکی علاقهمند به بازیگری و مطرح شدن در دنیای سینما بود. ولی بنا به شرایط خاص فرهنگی و خانوادگی تا به امروز چنین موقعیتی را پیدا نکرد. اما در موسیقی ذوق و سلیقه خاصی داشت. میل به موسیقی و یک شنونده خوب بودن را بر حسب اتفاق با شنیدن یکی از قطعات بیکلام آلبوم بهار من «گل گندم از شادمهر عقیلی» بدست آورد که حس عجیبی نسبت به موسیقی روز «پاپ» پیدا کرد و با علاقه دو چندانی که در وی بوجود آمده بود به فراگیری ساز گیتار پرداخت. نواختن را با تکیه بر خود و بدون استاد شروع کرد، اما در همان ابتدای کار با مشکلات عقیدهای رو به رو شد. مخالفت خانواده بر حسب شرایط خانوادگی و به لحاظ اینکه او هوش خوبی داشته و خانواده به خاطر سطح بالای علمی بیشتر تمایل به ادامه تحصیل وی را داشتند و باعث شده بود فرصتی برای آموزش ساز گیتار زیر نظر اساتید مختلف را پیدا نکند، ولی این مانع کار نشد و محسن یگانه با پشتکار عجیبی به نواختن گیتار ادامه داد تا جایی که در نوازندگی به حدی رسید که بتواند خود این ساز را آموزش دهد. برادر کوچکتر محسن یگانه، کمیل یگانه نیز خواننده و تنظیمکننده است.
در این میان تنها به ساز گیتار اکتفا نکرد و به سمت کیبورد و پیانو و فراگیری مهارتهای فنی و موسیقی الکترونیک نیز روی آورد که به گفته خود یگانه به موفقیتهای وی بعد ازعرصه خوانندگی، نوازندگی و ترانه سرایی میتوان اضافه کرد. با این وجود شناخت بسیار خوبی از موسیقی الکترونیک بدست آورد اما با توجه به اینکه در این مورد آنچنان با فضای موسیقیایی قطعاتی که محسن یگانه به بازار عرضه کرده و مردم از او توقع دارند مطابقت ندارد به همین دلیل فقط برای ارضای روحی خودش به موسیقی الکترونیک میپردازد و کمتر از آن در قطعاتش استفاده میکند. به گفته خود محسن آروزی او موفقیت در دنیای موسیقی الکترونیک است.
ازدواج
محسن یگانه در نوروز ۱۳۸۹ در مجلهٔ ترانه ماه اعلام کرد که ازدواج کرده است. تا کنون چند عکس از همسر محسن یگانه در اینترنت پخش شده که وی آنها را تکذیب کرده است. تنها یک عکس از همسرش در صفحهٔ اینستاگرام محسن یگانه وجود دارد.
زندگی هنری
محسن یگانه اولین ترانه خود را در کنار محسن چاوشی با نام نشکن دلمو با ترانهسرایی و آهنگسازی خودش اجرا کرد. موفقیت این آهنگ نوید یک خواننده پُرانرژی و با استعداد را میداد. آلبوم اول وی به نام سال کبیسه منتشر شد، بعد از موفقیت این آلبوم و همه گیر شدن حتی آن سوی مرزها آلبوم دوم به نام "وقتی رفتی" منتشر شد. آلبوم سوم وی به نام "آخه دل من" است. ۳ آلبوم اول وی به صورت زیر زمینی منتشر شد و چند سال به عنوان خواننده غیر مجاز شناخته میشد که بعد از تصمیم مجدد به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفت. بعد از یک سال سکوت و کش وقوسهای زیاد عاقبت در مرداد ۱۳۸۷ آلبوم نفسهای بی هدف را منتشر کرد. آلبومی که خیلیها آن را به دلیل پخش زودهنگام چند قطعه شکستی برای محسن یگانه میدانستد. با این وجود آلبوم فروش موفقی داشت. در آن سال محسن یگانه بهترین خواننده پاپ و آلبوم نفسهای بی هدف بهترین آلبوم سال شناخته شد.
محسن یگانه اینک در ایران با نام آقای نابغه مشهور است.
بعد از اولین آلبوم موفق محسن یگانه با فاصلهٔ دو سالی که در وقفه آلبوم محسن یگانه افتاد وی بیشتر وقتش را صرف اجرای کنسرت میکرد و با وسواسهایی که به خرج داد، زمان زیادی را صرف آلبوم رگ خواب کرد. در آن سال نیز یگانه هم بهترین خواننده پاپ و آلبوم رگ خواب بهترین آلبوم سال معرفی شدند.
آلبوم بعدی او که حباب نام داشت ۲ سال بعد منتشر شد منتشر شد که دارای ۱۴ تراک از ترانههای سروده شده توسط خود محسن یگانهاست.
یگانه در کودکی پدر خود را در جنگ از دست داد و یک آهنگ برای پدر شهیدش با نام "یه هفته به عید" در نوروز سال ۹۲ پخش کرد.
محسن ترانه سرایی بیشتر قطعاتش را خود به عهده گرفته است. او هم چنین برای خوانندگانی چون علی لهراسبی، رامین بی باک، محمد اصفهانی، مسعود سعیدی، حامد محضر نیا، سهیل جامی، احسان آریا، محمد بابایی، مهرداد مهدیار ترانه سروده و آهنگسازی کرده است.
ضمن اینکه او آلبوم حباب را آخرین آلبوم خود خوانده بود و در عین حال در اظهار نظر عجیبی گفته بود: این آخرین آلبوم من است ولی آخرین کار من نیست. سپس به درخواست هوادارانش تصمیم خود را عوض نموده و تصمیم به انتشار مجدد آلبوم گرفت و این قول را به هوادارانش دادکه پس از انتشار چند تک آهنگ کار آلبوم را آغاز کند و هم اکنون مشغول انجام کارهای آلبوم است.
آلبومها
۱۳۸۴: سال کبیسه (غیر رسمی)
۱۳۸۵: وقتی رفتی (غیر رسمی)
۱۳۸۵: آخه دل من (غیر رسمی)
۱۳۸۷: نفسهای بی هدف (اولین آلبوم رسمی)
۱۳۸۹: رگ خواب
۱۳۹۱: حباب
۱۳۹۲: ای پی (آلبومک)
سایر آثار
۱۳۸۷: اجرای ترانهٔ تیتراژ برنامه تلویزیونی «ماه عسل» به مناسبت ماه رمضان به کارگردانی مهرداد طاهری و اجرای احسان علیخانی.
۱۳۸۷: اجرای اهنگ گرگ میش در فیلم سینمایی گرگ و میش.
۱۳۸۸: اجرای ترانهٔ تیتراژ برنامه تلویزیونی "نشان بی نشان ها" به کارگردانی و تهیه کنندگی علیرضا کرمی.
۱۳۸۸: اجرای ترانهٔ تیتراژ فیلم تلویزیونی «یه آسمون آبی سقف اتاق منه» به کارگردانی مجتبی چراغعلی که مجوز پخش نگرفت و بعدها در آلبوم رگ خواب جای گرفت.
۱۳۸۷: اجرای ترانهٔ تیتراژ سریال «آسمان همیشه ابری نیست» به کارگردانی سعید عالم زاده.
۱۳۹۰: اجرای ترانهٔ تیتراژ سریال «قلب یخی» به کارگردانی محمد حسین لطیفی.
۱۳۹۱: اجرای ترانهٔ تیتراژ سریال «فراموشی» به کارگردانی سعید سلطانی.
منبع:ویکی پدیا